Yoga prenatală

Dacă ești însărcinată și cauți modalități de a te relaxa sau de a te menține într-o formă fizică bună, poți lua în considerare yoga prenatală. Acest tip de exercițiu te poate ajuta să te pregătești pentru momentul nașterii, dar în același timp promovează și sănătatea fătului.

Beneficiile Yoga prenatală

La fel ca multe alte exerciții construite special pentru perioada în care ești însărcinată și Yoga prenatală încurajează întinderile, echilibrul psihic și exercițiile de respirație.

  • Îmbunătățește somnul
  • Reduce stresul și anxietatea
  • Crește forța, flexibilitatea și rezistența mușchilor antrenați în timul nașterii
  • Remediu împotriva durerilor de spate, a senzațiilor de greață, durerilor de cap și a dificultăților de respirație
  • Șanse scăzute de depresie post-partum
  • Un procent mai mic de apariție a hipertensiunii arteriale induse de sarcină procent mai mic de cazuri de restricție de creștere intrauterină
  • Un procent mai mic de complicatii obstetricale

În plus, la aceste cursuri vei întâlni alte viitoare mame și îți vei construi un grup de suport care te va ajuta să treci mai ușor peste perioada care urmează.  

Măsuri de siguranță

Discută cu medicul tău ginecolog: Înainte de a începe aceste exerciții, fii sigură că medicul tău îți dă undă verde. În cazul în care există risc de naștere prematură sau te încadrezi într-un interval de factori de risc pentru tine și bebelușul tău, nu este indicat să pui presiune suplimentară pe corpul tău.

Atunci când alegi instructorul, verifică dacă acesta este certificat pentru a preda yoga prenatală. Poate fi de mare ajutor să asiști în calitate de observator la câteva cursuri înainte de a începe exercițiile, pentru a fi sigură că este potrivit pentru tine.

 

REDUCERI
close slider

Consultații de specialitate cu reducere pentru eleve, studente și pensionare


Alpha Clinics Timişoara
0745 351 351 | 0356 007 878
str. Francesco Griselini nr 1, Timișoara


Alpha Clinics Lugoj
0748 061 061
str Bucegi nr 11, Lugoj