Țânțarii sunt atrași de femeile însărcinate. Trucuri pentru a-i ține la distanță.

Știați că țânțarii sunt atrași de femeile însărcinate? Aceste insecte folosesc dioxidul de carbon pe care îl expirăm, pentru a-și găsi țintele. Persoanele mai voluminoase, inclusiv femeile gravide, emit o cantitate mai mare de CO2 decât oamenii cu o greutate medie. De asemenea, țânțarii pot simți temperatura internă crescută, întâlnită în sarcină.

Ce trebuie să ai în vedere dacă urmează să petreci timp în aer liber

1.       Înțepăturile de țânțar sunt mai mult neplăcute decât periculoase. Folosirea unui produs care ține la distanță aceste insecte poate face diferența atunci când alegem să ne petrecem timpul afară. Majoritatea acestor produse conțin substanța activă Dietiltoluamid (DEET), care este considerată cea mai eficientă deoarece are un spectru larg asupra diferitelor specii de insecte. Cu toate acestea, DEET-ul poate declanșa reacții alergice femeilor însărcinate, femeilor care alăptează sau copiilor sub 2 ani. Există și variante naturale la fel de eficiente. Astfel, sfatul specialiștilor este ca persoanele aflate în una dintre cele 3 grupe de risc să folosească produse pe bază de eucalipt și ulei de lămâie.

2.       Ai grijă să te hidratezi corespunzător. Țânțarii sunt atrași de rezidurile chimice găsite în transpirație. Atunci când bei suficientă apă, cantitatea de substanțe chimice din sudoare se reduce considerabil.

3.       Evită să stai în proximitatea persoanelor care consumă alcool. Deși oamenii de știință nu au înțeles încă de ce, se pare că alcoolul este singura băutură de care sunt atrași țânțarii.

4.       Contrar sfaturilor care s-au propagat prin viu grai, nu există niciun aliment pe care să îl consumi ca să ții insectele la distanță. (ex. usturoi sau banane)

5.       Ai grijă să pui în bagaj o loțiune mentolată pe bază de calamină, pentru a reduce iritarea pielii și mâncărimea în cazul în care vreun membru al familiei uită să folosească protecția și este înțepat de țânțari. Aceste soluții se găsesc în aproape orice farmacie și nu costă foarte mult.

Deși de obicei sunt inofensive, înțepăturile de țânțari pot aduce cu ele boli serioase precum virusul West Nile. Simptome: febră, durere de cap, dureri musculare și articulare, stare de greță și vărsături sau urticarie. Dacă manifestați aceste simptome, consultați de urgență medicul dumneavoastră.

REDUCERI
close slider

Consultații de specialitate cu reducere pentru eleve, studente și pensionare


Alpha Clinics Timişoara
0745 351 351 | 0356 007 878
str. Francesco Griselini nr 1, Timișoara


Alpha Clinics Lugoj
0748 061 061
str Bucegi nr 11, Lugoj