Studii recente despre implanturile mamare și riscurile asupra sănătății

Studiile efectuate acum 2 decenii susțin că implanturile mamare sunt sigure, cu excepția unor complicații postoperatorii care pot fi tratate ușor. Cu toate acestea, în ultimii ani, unele persoane s-au plâns de simptome asociate cu boli grave precum artrita reumatoidă, sclerodermia sau sindromul Sjogren (boală autoimună care afectează glandele lacrimare și salivare).

Studii publicate la începutul anului 2019 sugerează că există o legătură între implanturile mamare cu silicon și anumite boli autoimune. Mai mult decât atât, Organizatia Mondială a Sănătății a identificat un alt motiv de îngrijorare și anume că implanturile mamare pot cauza, foarte rar, o formă de cancer: Limfomul anaplazic cu celule mari asociat cu implantul mamar (BIA-ALCL). Astfel, dacă experimentați oricare dintre simptomele: roșeață, umflătură, durere, scurgeri mamelonare, schimbări în forma sau culoarea sânului, febră, adresați-vă de urgență medicului dumneavoastră.   Diagnosticat în stadiul 1, acest tip de cancer poate fi tratat prin simpla îndepărtare a implanturilor. În stadii mai avansate, tratamentul devine mult mai complex.

Alte simptome care pot semnala afecțiuni autoimune în cazul implanturilor mamare: oboseală, confuzie, dureri la nivelul articulațiilor, dureri musculare, senzație de ochi uscați sau de gură uscată.

Pentru a minimiza riscurile asociate cu procedura, respectați îndeaproape îndrumările medicului după efectuarea operației și programați-vă la controale periodice. 

REDUCERI
close slider

Consultații de specialitate cu reducere pentru eleve, studente și pensionare


Alpha Clinics Timişoara
0745 351 351 | 0356 007 878
str. Francesco Griselini nr 1, Timișoara


Alpha Clinics Lugoj
0748 061 061
str Bucegi nr 11, Lugoj