Hiperpigmentarea pielii în timpul sarcinii. Sfaturi utile
Sarcina poate cauza modificări ale pielii, din cauza dereglărilor hormonale și din cauza schimbărilor apărute în circulația sanguină.
Pot apărea semne de tipul petelor pigmentare, cauzate de producția excesivă de melanină. Tenul, zona din jurul mameloanelor și pielea de pe coapse, zona genitală și de pe gât pot să devină mai închise la culoare.
După naștere, pielea de regulă revine la pigmentul ei normal după o perioadă de câteva luni. Dar există cazuri în care acestea nu dispar de la sine. În cazul în care pigmentarea s-a produs în zona feței sau a gâtului, aceasta constituie un disconfort.
Ca metodă de prevenție este bine să folosești cremă cu factor de protecție solară de fiecare dată când ieși din casă, chiar și în zilele în care este înnorat, deoarece razele nocive pătrund prin plafonul de nori și influențează producția de melanină. De asemenea este bine să eviți expunerea prelungită la soare în sezonul cald.
Specialiștii spun că aplicarea unei creme sau soluții pe bază de vitamina C poate preveni și ameliora petele pigmentare fiind și un antioxidant puternic care neutralizează efectele radicalilor liberi care cauzează îmbătrânirea pielii. Tot vitamina C protejează pielea de inflamații, ceea ce înseamnă că reduce semnele roșii lăsate de acnee sau de erupții cutanate, care pot de asemenea să apară în timpul sarcinii.
În cazul în care petele pigmentare nu trec după câteva luni de la sarcină, programează-te la un consult dermatologic. Astfel vei fi îndrumată înspre soluția cea mai bună pentru tine.