Dieta de tip fast food reduce fertilitatea masculină

Din 1970 până astăzi, cercetătorii au observat o scădere îngrijorătoare a fertilității masculine din lumea vestică, și anume cu aproape 60 de procente. Deși există mai mulți factori care sunt luați în calcul, ultimele cercetări arată că dieta joacă un rol foarte important.

Cercetătorii danezi, în colaborare cu cercetători americani au condus un studiu relevant care s-a întins pe o perioadă lungă de timp, și anume din anul 2008 până în 2017. Aceștia au analizat date medicale a 3000 de tineri, cu o medie de vârstă de 19 ani. În urma completării unor chestionare, participanții au fost înscriși în patru categorii de dietă:

  • Dieta tipic vestică, bogată în semipreparate, preparate de tip fast food, patiserie și alimente prăjite, toate având în comun un nivel ridicat de grăsimi trans (uleiuri vegetale hidrogenate);
  • Dieta scandinavă, bogată în carne procesată, cereale integrale, lactate și pește;
  • Dieta vegetariană;
  • Dieta prudentă, care constă în carne slabă, fructe și legume.

Rezultatele acestui studiu arată că participanții care au urmat dieta prudentă au înregistrat cea mai mare rată de fertilitate, urmați îndeaproape de dieta vegetariană și dieta scandinavă. Participanții care au consumat dieta de tip fast food și alimente procesate au înregistrat un nivel cu mult sub ceilalți.

Cel mai mare motiv de îngrijorare al cercetătorilor este că obiceiurile alimentare nesănătoase, cultivate încă din copilărie, ar putea să aibă rezultate ireversibile asupra fertilității masculine.

Atenție! Pe lângă efectele nocive asupra fertilității, grăsimile trans cauzează și inflamație în organism, contribuie la apariția rezistenței la insulină și cresc riscul de apariție a diabetului de tip 2. Acestea trebuie eliminate complet din dietă, întrucât crează o mulțime de probleme de sănătate și nu aduc organismului niciun beneficiu.
Poate că este este greu să schimbăm preferințele culinare ale unui adult, dar este esențial să cultivăm obiceiuri alimentare sănătoase pentru copiii noștri. 

REDUCERI
close slider

Consultații de specialitate cu reducere pentru eleve, studente și pensionare


Alpha Clinics Timişoara
0745 351 351 | 0356 007 878
str. Francesco Griselini nr 1, Timișoara


Alpha Clinics Lugoj
0748 061 061
str Bucegi nr 11, Lugoj