Alpha Clinics

De ce este lumina albastră de la ecranele cu LED, un pericol pentru dezvoltarea copilului tău

1.       Afectează dezvoltarea lobului frontal

Atunci când folosește tableta sau telefonul, copilul tău este privat de lumea reală. Aceasta îngreunează formarea abilităților motorii și senzoriale care poate duce la dezvoltarea deficitară a lobului frontal. Această parte a creierului este responsabilă de limbaj, formarea personalității, abilități de comunicare și procesul de luare a deciziilor.

2.       Probleme la nivelul ochilor

Petrecerea a mai mult de 2 ore pe zi în fața ecranelor calculatoarelor, tabletelor provoacă stres digital ocular care se manifestă prin vedere încețoșată, dureri de cap, ochi iritați. Lumina albastră de la ecranele cu LED produce leziuni care provoacă îmbătrânirea prematură a retinei. Aceasta poate duce la degenerescență maculară care poate provoca formarea cataractei sau chiar orbire.

3.       Tulburări de somn pentru tine și cel mic

Lumina albastră de la ecranele cu LED perturbă capacitatea organismului de a elibera hormonii care induc somnul și care declanșează în mod natural ciclul somn-veghe. Pentru un somn odihnitor pentru tine și copilul tău, evită folosirea telefonului sau a tabletei pe timp de seară. Alege să îi citești o poveste. Cititul cu glas tare favorizează apropierea față de cel mic, favorizează formarea limbajului și îl va încuraja să citească atunci când crește.

Încearcă să limitezi timpul petrecut pe gadgeturi și să le folosești pentru jocuri care stimulează dezvoltarea gândirii copiilor de peste 2 ani. În tot acest timp, ai grijă ca cel mic să interacționeze cu un adult.