De ce apar probleme la ochi în timpul sarcinii

Probleme care pot apărea

  •          Chiar dacă nu ai avut până în acest moment nevoie de ochelari, în timpul sarcinii s-ar putea să observi o dificultate în a citi, spre exemplu, subtitrarea la un film;
  •          Dacă porți de obicei ochelari, s-ar putea să observi că aceștia nu ți se mai potrivesc;
  •          Dacă folosești lentile de contact, acestea ar putea deveni greu de purtat. Aproape una din patru purtătoare de lentile de contact constată în timpul sarcinii că acestea devin insuportabile.

Dacă vă aflați în oricare dintre aceste situații, nu aveți motiv de îngrijorare. Aceste schimbări sunt normale, haideți să vedem ce se întâmplă defapt.

Cauze

Din cauza retenției de lichide corneea ochilor se poate umfla, la fel ca restul corpului. Pe măsură ce corneele se îngroaşă şi se curbează mai mult, modul în care refracţionează imaginile vizuale în ochi se schimbă, fapt care afectează calitatea vederii. Mai mult, forma lentilelor nu se mai potrivește cu forma ochiului. O altă problemă este că hormonii de sarcină usucă corneea și reduc producția de lacrimi. Datorită acestei uscăciuni persistente, lentilele pot deveni foarte incomode.

Ce poți face?

Este indicat să faci o vizită oftalmologului, care îţi poate modifica puţin dioptriile, până după naştere. Dacă lentilele te deranjează este bine să alegi o pereche de ochelari. De asemenea, poţi încerca să foloseşti picături de lubrifiere sau alte soluţii care vor elimina acest disconfort. În termen de 3 luni de la naștere, vederea ta ar trebui să revină la normal.

Când trebuie să te îngrijorezi?

Preeclampsia este o afecțiune care apare doar în timpul sarcinii. Se manifestă prin hipertensiune sau afecțiuni ale organelor, de obicei este vorba despre rinichi sau ficat. Printre simptomele preeclampsiei se numără și modificări de vedere, pierderea parțială a vederii, sensibilitate crescută la lumină și privire tulbure. Dacă aceste simptome persistă și sunt însoțite de amețeală, greață, stări de vomă, dureri intense de cap și/sau de stomac, consultați de urgență medicul. Dacă nu este tratată, preeclampsia poate duce la complicații grave și chiar la deces.

REDUCERI
close slider

Consultații de specialitate cu reducere pentru eleve, studente și pensionare


Alpha Clinics Timişoara
0745 351 351 | 0356 007 878
str. Francesco Griselini nr 1, Timișoara


Alpha Clinics Lugoj
0748 061 061
str Bucegi nr 11, Lugoj