De ce ai dureri în timpul menstruației?

În fiecare lună, la începutul ciclului menstrual, uterul începe să dezvolte un ţesut bogat în sânge, pregătindu-se pentru ovulație. Dacă ovulul eliminat de ovar este fertilizat, acesta se poate dezvolta într-un bebeluş. Dacă fertilizarea nu se petrece, ţesutul de pe uter începe să se elimine întrucât nu mai este necesar. Aceasta poate provoca dureri ca nişte crampe în partea inferioară a abdomenului, a spatelui şi în partea superioară a picioarelor.

Durerea este de fapt un rezultat al contracţiilor uterului, care au rolul de a îndepărta ţesutul de care nu mai are nevoie. Se consideră că aceste contracții sunt provocate de un grup de substanţe chimice denumite prostaglandine.

Fiecare femeie este diferită. Durerile menstruale pot fi ușoare sau pot provoca un disconfort mare. Este posibil ca anumite femei să aibă prea multe prostaglandine sau să fie mai sensibile la ele. Acest lucru poate face uterul să se contracte cu o putere deosebită și astfel să se blocheze temporar alimentarea cu sânge a acestuia, ceea ce provoacă și mai multă durere.

S-a observat că exercițiile fizice și sursele de căldură aplicate local pot atenua durerile. Este recomandat de asemenea să reduci consumul de cofeină în această perioadă deoarece îți poate accentua proasta dispoziție. Un aport suplimentar cu vitamina B6 este asociat cu reducerea simptomelor neplăcute. Surse naturale din această vitamină sunt: banane, avocado, somon, spanac.  

Durerile menstruale severe pot ascunde anumite afecțiuni care îți influențează sănătatea și fertilitatea, de aceea este bine să consulți medicul ginecolog în cazul în care te confrunți cu această situație.

 

REDUCERI
close slider

Consultații de specialitate cu reducere pentru eleve, studente și pensionare


Alpha Clinics Timişoara
0745 351 351 | 0356 007 878
str. Francesco Griselini nr 1, Timișoara


Alpha Clinics Lugoj
0748 061 061
str Bucegi nr 11, Lugoj