Cum să avem grijă de operația de cezariană, astfel încât să devină cât mai puțin vizibilă

Aspectul final pe care îl va avea cicatricea depinde direct de felul în care se vindecă rana. De aceea este foarte important să respectăm câteva reguli simple, despre care vom vorbi în continuare în articol.

  1. În primele zile dupa indepartarea firului de sutura folosiți bandaje subțiri, care permit pielii să respire, iar ulterior nu mai  folositi bandaj.
  2. Curățarea zonei se face cu un produs blând. Nu aveti voie să folositi produse abrazive, dure. De asemenea este bine să evitați să umeziți excesiv crusta. Îndepărtarea acesteia înainte să cadă în mod natural, va dăuna procesului de vindecare.
  3. Evitați substanțele iritante: săpun, produse parfumate sau cu alcool, mentă, mentol.
  4. Dacă suspectați că există riscul unei infecții, folosiți un antibacterian lichid, obținut de la farmacie. Dacă roșeața se intensifică, sau dacă rana își schimbă culoarea, se umflă sau pulsează, consultați medicul dumneavoastră.
  5. Nu vă expuneți cu cicatricea la soare. 
  6. Consumați alimente bogate în minerale. Acestea au un rol important în vindecare. Surse naturale de minerale: linte, caise deshidratate, pește, cacao, nuci, soia.
  7. Consumați alimente bogate în vitamina E. Astfel veți stimula producția de colagen. Surse naturale: migdale, spanac, avocado, dovleac, ardei rosu, sparanghel.
  8. După ce incizia este închisă, puteți masa zona folosind creme cu efect cicatrizant, ulei de cocos sau cremă cu arnică (efect antibacterial şi antiinflamator)
  9. Aplicați pe zona inciziei ceva cald, eventual o pernă încălzită electric. Astfel veți crește circulația sangvină și veți spori cantitatea de oxigen și nutrienți în acea parte a corpului
  10. Înarmați-vă cu răbdare. Majoritatea cicatricilor se vindecă frumos, cu o mică linie puțin deasupra sau în părul pubian și care va fi acoperită de lenjerie.
REDUCERI
close slider

Consultații de specialitate cu reducere pentru eleve, studente și pensionare


Alpha Clinics Timişoara
0745 351 351 | 0356 007 878
str. Francesco Griselini nr 1, Timișoara


Alpha Clinics Lugoj
0748 061 061
str Bucegi nr 11, Lugoj