Cum poate fi amânată menstruația?

Multe femei nu își doresc să se confrunte cu simptomele specifice menstruației atunci când merg în vacanță sau când participă la un eveniment important. În acest articol vom vorbi despre metodele prin care se poate întârzia menstruația și ce riscuri presupun acestea.

1.      Pilula contraceptivă

Este o metoda sigură și eficientă, dar, atenție, această metodă este rezervată femeilor care folosesc în mod normal pilula contraceptivă. Amânarea sângerării menstruale se poate face  dacă începi un nou blister de contraceptive imediat după terminarea celui precedent (sau după terminarea pilulelor cu substanța activă din blister).
Este recomandat să nu abuzați de această metodă, deoarece pot apărea tulburări hormonale. Pe parcursul administrării celui de-al doilea blister pot apărea sângerări ușoare.

2.      Orgametrilul

Orgametrilul conține linestrenol, un progestogen de sinteză, care are aceleaşi caracteristici farmacologice ca și hormonul natural progesteron. Administrarea Orgametrilului se începe cu două săptămâni înainte de data normală a menstruației și se încetează atunci când se dorește instalarea sângerării. Acest produs se eliberează doar pe prescripție medicală, deoarece poate deregla balanța hormonală. Atunci când menstruația revine, sângerarea poate avea loc în intervale neregulate.

Amânarea menstruației prin metode hormonale se poate asocia și cu efecte secundare precum balonare, dureri ale sânilor, migrene, retenție de apă și creștere în greutate.

3.      Vitamina K

Vitamina K este un produs antihemoragic, cu rol important în coagularea sanguină. Ea intervine, într-adevăr, asupra cantității de sânge menstrual însă nu oprește menstruația, ci doar o moderează. Se recomandă așadar în cazul unui flux menstrual excesiv și numai sub supraveghere medicală.

Metode naturale

S-a observat că efortul fizic intens poate să întârzie menstruația, dar rezultatele sunt greu de atins. Cu atât mai mult, corpul fiecărei femei răspunde diferit, ceea ce înseamnă că această metodă poate că nu este potrivită pentru tine.

Mai există o serie de remedii naturale. Printre aceste remedii sunt: consumul de oțet, lămâie sau gelatină. Se recomandă de asemenea evitarea alimentelor picante deoarece acestea pot crește circulația sanguină.

O altă variantă de a rezolva situația este și declanșarea menstruației mai devreme. Cele mai recomandate metode naturale sunt frunzele de pătrunjel, ceaiul de ghimbir, coada șoricelului sau mărar, sucul de țelină sau morcovi.

REDUCERI
close slider

Consultații de specialitate cu reducere pentru eleve, studente și pensionare


Alpha Clinics Timişoara
0745 351 351 | 0356 007 878
str. Francesco Griselini nr 1, Timișoara


Alpha Clinics Lugoj
0748 061 061
str Bucegi nr 11, Lugoj