Contacul intim în timpul menstruației. Cele mai frecvente întrebări.

1.Este instalarea unei sarcini posibilă în această perioadă?

Deși șansele sunt mici, acestea există. Lichidul seminal poate rezista în sistemul reproducător până la 4-5 zile. Dacă menstruația durează un pic mai mult timp, iar ovulația intervine ceva mai devreme în ciclul menstrual, este posibilă instalarea unei sarcini.

2. Există risc mai mare de infecție?

Deschiderea cervixului crește riscul de infecții uterine. În timpul menstruației colul uterin este mai dilatat decât de obicei și permite pătrunderea agenților patogeni cu o mai mare ușurință. Mai mult decât atât, mediul vaginal este mai puțin acid în timpul menstruației, motiv pentru care există posibilitatea dezvoltării mai rapide a infecțiilor fungice. Este foarte important ca și în această perioadă să utilizați prezervativul ca metodă preventivă.

3. Este adevărat că libidoul crește în timpul menstruației?

Acest lucru se întâlnește în special în rândul femeilor care folosesc pilule contraceptive cu efect direct asupra libidoului. Datorită faptului că în timpul mentruației nu se iau aceste pilule, se poate înregistra o creștere a dorinței sexuale.

4. Ajută la ameliorarea sindromului premenstrual?

Hormonii pe care corpul îi eliberează în timpul actului sexual (în special oxitocina) ameliorează crampele musculare, depresia și stările irascibile specifice sindromului premenstrual.

1. Poate să scurteze durata menstruației?

Acest lucru este posibil deoarece spasmele musculare produse de orgasm facilitează eliberarea fluxului menstrual în cantitate mai mare, sângele fiind astfel eliberat mai repede.

REDUCERI
close slider

Consultații de specialitate cu reducere pentru eleve, studente și pensionare


Alpha Clinics Timişoara
0745 351 351 | 0356 007 878
str. Francesco Griselini nr 1, Timișoara


Alpha Clinics Lugoj
0748 061 061
str Bucegi nr 11, Lugoj