Alpha Clinics
Nota bebelusului la nastere - Scorul APGAR

Ce semnificație are nota pe care o primește bebelușul la naștere (Scorul APGAR)?

Scorul APGAR a fost formulat în anul 1952 de către medicul Virginia Apgar și este primul indicator al stării de sănătate a copilului. El este efectuat imediat după nașterea bebelușului. Notele sunt înregistrate la un minut și, respectiv, la cinci minute din momentul nașterii.

Ce evaluează testul APGAR?

Sunt folosiți 5 factori pentru a evalua condiția copilului și fiecare factor are un scor pe o scara de la 0 la 2, 2 fiind cel mai bun:

  • 1. Aparență (colorarea pielii)

  • 2. Pulsul (ritmul cardiac)

  • 3. Răspunsul grimasei (cunoscut medical ca fiind „reflexul de iritabilitate”)

  • 4. Activitatea sau tonusul muscular

  • 5. Respirația (rata de respirație și de efort)


Doctorii, moașele sau asistentele însumează acești 5 factori pentru a calcula scorul APGAR. Rezultatele obținute sunt între 10 și 0, 10 fiind cel mai bun.

Un copil care are scorul 8 sau mai mare este considerat a fi, în general, într-o condiție bună de sănătate. Cu toate acestea, un scor mai mic nu înseamnă neapărat că bebelușul tău este bolnav. Poate înseamnă că bebelușul tău are nevoie de o îngrijire specială imediată, cum ar fi aspirarea cailor respiratorii pentru a îl ajută să respire, iar după această, condiția copilului se poate îmbunătăți.

Scorul Apgar apreciază doar starea de sănătate a nou-născutului imediat după naștere. În perioada următoare se fac investigații care să te asigure că bebelușul tău este sănătos.

REDUCERI
close slider

Consultații de specialitate cu reducere pentru eleve, studente și pensionare


Alpha Clinics Timişoara
0356 007 878 | 0745 351 351
str. Francesco Griselini nr 1, Timișoara


Alpha Clinics Lugoj
0748 061 061
str Bucegi nr 11, Lugoj