10 lucruri pe care trebuie să le știi dacă ești însărcinată și planifici o călătorie cu avionul

În cazul în care ești însărcinată și planifici o călătorie cu avionul, trebuie să ai în vedere următoarele aspecte.

1.       Companiile aeriene au propriile reguli privind vârsta de sarcină până la care pot călători gravidele. Interesează-te din timp legat de acest aspect. După o anumită vârstă de sarcină poți accede la bord numai însoțită de avizul medicului ginecolog.

2.       Chiar dacă avizul medicului ginecolog nu este o cerință pentru zbor, programează-te la un consult de rutină înainte de a călători, pentru a pleca în vacanță cu un plus de siguranță.

3.       Cea mai favorabilă perioadă pentru călătorii este între 14 și 28 de săptămâni pentru că în această perioadă au loc cele mai puține complicații legate de sarcină. În această perioadă cel mai probabil ai scăpat deja de grețurile matinale și nici nu te expui riscului de naștere prematură din trimestrul III.

4.       Ai grijă să ai cu tine copii ale dosarului medical și numarul de telefon al medicului tău.

5.       Dacă pleci în strainătate ai grijă să-ți faci o asigurare medicală care să includă servicii pentru femeile gravide, dar și pentru lăuze.

6.       Ia cu tine vitaminele și alte medicamente prescrise de medicul tău.

7.       Detectoarele de metale din aeroport nu sunt periculoase pentru făt.

8.       Nu sunt indicate zboruri mai lungi de 2 sau 3 ore.

9.       Nu sta mult timp în șezut și mobilizează-ți în permanență picioarele. Femeile gravide au un risc crescut de formare de cheaguri de sânge la nivelul venelor picioarelor.

10.   Foarte important, bea multe lichide și ai grijă să ai cu tine o gustare sănătoasă (fructe uscate, batoane de cereale, biscuiți integrali etc.). Organismul gravidei este mult mai sensibil la hipoglicemie și deshidratare.

REDUCERI
close slider

Consultații de specialitate cu reducere pentru eleve, studente și pensionare


Alpha Clinics Timişoara
0745 351 351 | 0356 007 878
str. Francesco Griselini nr 1, Timișoara


Alpha Clinics Lugoj
0748 061 061
str Bucegi nr 11, Lugoj